Wees waakzaam,

Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk.
1 Korintiërs 16:13

In deze tijden van onzekerheid, zorgen en onrust laten wij u weten dat we als parochie                H. Joannes de Doper samen met onze regioparochies aanwezig, bereikbaar en betrokken blijven.

Voor als nog blijft onze parochie open op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.  Tijdens deze uren bieden wij u de gelegenheid om langs te komen voor het aansteken van een kaars bij Maria en/of een stil gebed in de kerk.
Een bezoek aan het secretariaat mag alleen in uitzonderlijke geval. Telefonisch is het secretariaat bereikbaar voor informatie, om een luisterende oor te bieden en kan u in contact brengen met één van de pastores.

Na de laatste afgekondigde maatregelen volgen hierbij een paar toevoegingen.
Vanaf heden vervallen naast de zaterdagavond ook de woensdagmorgen vieringen. De koorrepetities worden eveneens tot nader order stil gelegd.
Activiteiten van vrijwilligers kunnen op kleine schaal doorgang vinden. Weet dat u niet hoeft, het mag.

Ten alle tijden houden we ons aan de maatregelen die zijn opgedragen door de overheid, het RIVM  en de Nederlandse bisschoppenconferentie (houdt gepaste afstand en lichamelijk contact vermijden. Bij hoesten, verkouden, koorts etc. verzoeken wij u om thuis te blijven.)
Het regiobestuur en de pastores hebben regelmatig contact om de snel veranderde situatie te evalueren en waar nodig nieuwe maatregelen te nemen.
Voor het laatste nieuws houdt u onze website in de gaten.

Aangepaste uitvaarten
In tijden van verlies van een dierbare sluiten wij ons aan bij het advies van de uitvaartbranche en heeft de bisschoppen bepaalt dat de kerkelijke uitvaarten ‘in kleine kring en sober’ plaats mogen vinden. Dit houdt in dat de liturgie vanaf nu een kort moment van bezinning en gebed is, mogelijk in de kerk maar wellicht ook alleen nog direct voorafgaand aan de teraardebestelling of de crematie.
Samen met de voorganger zal de uitvaart telefonisch besproken worden en gemaakte afspraken per e-mail bevestigd worden.
Bij condoleances en uitvaartplechtigheid wordt verzocht om alleen de naaste familieleden (in de eerste graad en aanverwanten) te laten bijwonen.
Wanneer de situatie weer genormaliseerd is kan eventueel een volwaardige H. Eucharistie herdenkingsdienst voor de overledene gehouden worden.

Wij blijven in gebed verbonden met alle mensen in onze regio, juist in deze tijd zijn en blijven wij aanwezig, bereikbaar en betrokken.

Locatieraad Schoorl

De contactgegevens van de parochiecentra zijn als volgt:
Parochiecentrum Alkmaar: ma-do 09:30 (vr 10:00) – 12:00           072 – 511 2396
Parochiecentrum Bergen:    ma-vr 09:00 – 12:00                               072 – 581 2553
Parochiecentrum Schoorl:   wo-vr 09:00 – 12:00                                072 – 509 1408
Parochiecentrum Oudorp:   ma-do 09:00 – 12:00                              072 – 511 3617