Een tekeningen inzamelactie

Beste kinderen, ouders, grootouders van kerken in Schoorl,

Maar… we kunnen wel iets doen:Door de corona tijd is voor iedereen een vreemde en moeilijke situatie ontstaan. Wij kunnen niet meer ons dagelijkse ritme volgen en onze gewoonlijke dingen doen. Wij kunnen ook niet meer zomaar met iedereen afspreken en bezoek ontvangen. Dit is ook heel moeilijk voor ouderen in verzorgingshuizen die al een tijd geen bezoek mogen ontvangen. Helemaal niet fijn!

Stichting Present Alkmaar organiseert, met medewerking van kerken en organisaties in Alkmaar, Bergen en Schoorl en verzorgingscentra, een tekeningen inzamelactie. Hierbij worden door zoveel mogelijk kinderen mooie, kleurrijke tekeningen voor ouderen in verzorgingscentra gemaakt. De tekeningen worden ingescand en naar ons toegestuurd per email.

Ieder kind bewaart zijn/haar eigen tekening (nog).

Present print alle ingescande tekeningen uit (in kleur) waarna alle prints van kinderen in Schoorl naar verzorgingscentrum Hoog Duinen worden gestuurd. In het verzorgingshuis wordt er een grote wandcollage gemaakt van de prints zodat bewoners die kunnen bekijken en weten dat alle kinderen aan hen denken.

Waarom bewaart ieder kind zijn/haar tekening? Wanneer de corona uitbraak eenmaal is afgelopen wordt er een feestelijke ontmoeting georganiseerd voor de bewoners en de kinderen, met muziek, spelletjes, wat lekkers…. Hoe fijn om elkaar weer in het echt te kunnen ontmoeten!

Kinderen nemen hun originele tekening mee wanneer ze op bezoek komen, zodat de originele tekening en de geprinte tekening elkaar ook ‘ontmoeten’, net als de kinderen en de bewoners.
Willen jullie kinderen of kleinkinderen meedoen met deze bijzondere actie?

• Stuur een kleurrijke tekening, met eventueel een leuke tekst erop, naar dit email adres: schoorl@gmail.com
  • Vermeld naam, contact telefoonnummer en kerk of school erbij
  • Bewaar jouw tekening goed (schrijf jouw naam en datum op de achterkant).
  • Nadat dingen weer gewoon zijn, zullen we contact met jullie opnemen over het feestelijk bezoek aan Hoog Duinen.

Veel plezier met tekenen!