Feestweekend 25-26 mei

Feest van Onze Lieve Vrouw ter Nood 24 – 26 mei 2019

Het jaarlijkse Feest van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. We willen de liturgische feestdag, de laatste zaterdag van mei, weer meer centraal plaatsen. Dit jaar zal dat op zaterdag 25 mei zijn.

Op deze dag willen we iedereen, individueel of als parochie en/of gemeenschap, uitnodigen om naar Heiloo te komen pelgrimeren. Hiertoe worden vanuit vier Mariaplaatsen in ons Heiligdom, Schagen, Hoorn, Haarlem en Amsterdam, ook nachttochten georganiseerd. Dit ook speciaal voor jongeren (maar ouderen niet uitgesloten). In Heiloo zal ’s morgens het ontbijt klaar staan.

Om 12 uur is er een grote Pelgrimsmis waarin onze bisschop, Mgr. Punt de hoofdcelebrant zal zijn. Deze H. Mis is natuurlijk voor alle pelgrims bedoeld, jong en oud. In de middag is er gelegenheid tot een rondleiding en Mgr. van Burgsteden zal in het Oesdom vertellen over het recente boek van zijn leven en een signeersessie houden. ’s Avonds zal er een Praise en Worship, lofprijzingsavond, zijn op het grasveld bij het Julianaklooster.

Zondag is speciaal een Familiedag, maar in de middag zal ook de Runxputtelezing gehouden worden. Spreker is Anton de Wit, bekend als hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en als spreker op vele plaatsen. In de Familiemis van 16 uur zal Mgr. van Burgsteden de hoofdcelebrant zijn. Na de Mis is er een Potluckdinner; iedereen wordt uitgenodigd om wat eten uit zijn of haar cultuur mee te nemen en dit met anderen te delen. Wij hopen dat dit een groot feest wordt van alle culturen in ons bisdom; de migrantenparochies zijn hierbij ook speciaal welkom. Dit willen we dan om 19uur afsluiten met een grote Maria-Lichtjesprocessie buiten.

Voor meer informatie over de Nachtpelgrimage en het programma van beide dagen, kijk dan op de website: www.olvternood.nl