Aanmelden Vormsel

Beste ouders,

Omdat uw zoon/dochter in het verleden de Eerste Heilige Communie heeft gedaan, sturen wij u deze uitnodiging.

Uw kind is wellicht een van de weinigen in zijn of haar omgeving, die een katholieke opvoeding krijgt. Het is voor de catechese belangrijk dat de vormelingen samen kunnen praten, verdiepen maar ook plezier kunnen maken. We weten dat de agenda’s erg vol zijn en een wekelijkse bijeenkomst vaak erg lastig wordt ervaren. Daarom bieden we deze catechese in 3 weekenden. Deze weekenden zullen plaats vinden in het ‘klooster’ van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Dat is een prachtige plek hiervoor met slaapzalen, een kleine bioscoop en een zolder waar ze naast catechese ook lekker kunnen ‘chillen’. Zo bouwen ze een band op met elkaar en voelen dat er meer tieners zijn zoals zij, die geloven op de katholieke manier en hier tijd en aandacht aan willen geven.

Deze uitnodiging wordt verspreid in de Dominicusparochie, de parochies HH Petrus en Paulus, H Johannes de Doper en H. Michael. We hebben de parochies van Heiloo, Limmen, de Egmonden en Akersloot uitgenodigd om aan te sluiten.

De voorbereiding op het H. Vormsel is een volgende fase in het geestelijk leven van jonge mensen. Ze gaan samen verder het avontuur aan en verdiepen zich in wat de katholieke traditie ons meegeeft voor ons leven. Ze denken samen na over wat het betekent om zich te laten Vormen, wat een sacrament is en hoe de Heilige Geest juist met dit sacrament is verbonden. Doordat zij zich samen voorbereiden, delen ze ervaringen die hen helpen om katholiek te zijn in onze tijd.

De weekenden zijn gepland op

Zaterdag 6 januari 2024 14.00 – zondag 7 januari 2024 14.00 uur

Vrijdag 2 februari 2024 19.00 uur – zondag 4 februari 2024 14.00 uur

Vrijdag 5 april 2024 19.00 uur – 7 april 2024 14.00 uur

De catechese is voor tieners in de 1e of de 2e klas van het VO en wordt gegeven door pastoor Jan Jaap van Peperstraten en Liesbeth van Gool.

 

Mocht uw zoon of dochter nog twijfelen, motiveer hen wel mee te doen aan de voorbereiding. Mochten ze aan het eind sterk twijfelen of deze stap voor hen op dit moment de juiste is, kunnen ze ervoor kiezen om de stap (nog) niet te zetten. Ze zijn dan uiteraard wel heel erg welkom bij de Vormselviering.

De Vormselviering wordt gehouden op 26 mei. Locatie en tijd wordt nader bepaald.

Als tegemoetkoming in de kosten vragen we u €62,50 per vormeling bij te dragen. Mocht dit een probleem zijn, neem dan contact met ons op.

Aanmelden graag via het aanmeldingsformulier op de website van de Dominicusparochie https://dominicusparochie.nl/levensmomenten/het-heilig-vormsel/

Met hartelijke groet,

Namens pastoor Franklin, pastoor Jan-Jaap en kapelaan Antonio,

Liesbeth van Gool