Pontificale viering in de Grote kerk

Het is dit hele jaar feest in de Grote Kerk in Alkmaar en we mogen dit allemaal meevieren! De Grote Kerk is 500 jaar geleden als katholieke kerk begonnen. Op de plek waar nu de Grote Kerk staat stond eerst een kleinere kerk, waar het mirakel van het Bloed gebeurde. Redenen om op 6 mei as. (de datum rond het Mirakel) een grootse pontificale viering in de Grote kerk te houden waarbij ook gelijk het ‘Mirakel van Alcmaer’ wordt herdacht. Deze viering is ook gelijk de enige viering in dat weekend in Alkmaar Zuid en Noord, Oudorp, Zuidschermer en Bergen/Schoorl.

Er worden dan ook veel mensen verwacht in de kerk. Hebt u belangstelling om bij deze viering aanwezig te willen zijn, zijn er gratis toegangskaarten te verkrijgen via het secretariaat.

De priesters zullen aan het begin van de viering in de Grote Kerk een grote route lopen met het reliek van het Bloedwonder. Gezongen zal worden de Krönungsmesse van Mozart door het koor Canticum Novum dat voor dit project uit meer dan 50 mensen bestaat!
Werkgroep 500 jaar Grote Kerk