Taizé – viering

Zondag 27 mei is er in de parochiekerk in Schoorl (Catrijp) een viering in de stijl van het oecumenische klooster in Taizé (in Frankrijk). De viering wordt georganiseerd door leden van de Oecumenische werkgroep. Een groep mensen die verbindende activiteiten organiseert in en rond alle kerken van Schoorl en Groet.

In Taize komen  sinds de tweede wereldoorlog duizenden jongeren (en ouderen) uit heel de wereld, op zoek naar stilte, vrede, saamhorigheid en zichzelf. Buitenkerkelijk, kerkelijk, op de kerk thuis uitgekeken: jongeren voelen zich thuis in deze alternatieve kloosterorde. Ze zoeken naar wat belangrijk is en vinden het in Taizé. Het kloppend hart van Taizé zijn de 3 korte gebedsdiensten, waarvoor elk werk even wordt neergelegd. Niet vergelijkbaar met andere diensten. Muziek, licht en stilte nemen een belangrijke plaats in. De spiritualiteit van Taizé werd in de hele wereld overgenomen. Ook in Nederland zijn er jaarlijks talloze vieringen. Met name de muziek van Taizé is heel bekend geworden: meerstemmig en tegelijk eenvoudig en aansprekend.

Waar: De viering wordt gehouden in de parochiekerk in Schoorl (Catrijp, Heereweg 171)
Wanneer: zondag 27 mei om 16.00u.

Voor wie de muziek van Taizé wat langer wil beleven en van zingen houdt (ervaring niet vereist, enthousiasme is voldoende), is er ook gelegenheid om te oefenen.  Iedereen is welkom. Marja Dignum begeleidt het zingen.
Tijd: dinsdag 15 mei en dinsdag 22 mei om 19.30 uur
Plaats: